Nu HomePod bij steeds meer mensen in huis staat komen ook de voor- en de nadelen bij het dagelijks gebruik naar voren. Daarbij blijkt dat als je dit device wilt plaatsen op een houten ondergrond die behandeld is met olie, dit niet zo'n goed idee is omdat de onderkant kan afgeven.

Want de siliconen basis van de HomePod kan daarin sporen achterlaten in de kleur van de HomePod die in gebruik is (dus witte sporen bij een witte HomePod, zwarte sporen bij een zwarte). Dit werd als eerste ontdekt door The Wirecutter, die in hun review van de HomePod er niet alleen melding van maakten, maar er ook een foto bij public...
15 februari 2018 - 11:27

Het werd de afgelopen tijd al duidelijk dat Apple de komende tijd een aantal nieuwe dingen zal laten schieten omdat de nadruk veel meer zal komen te liggen op de kwaliteit van de software, in plaats van de enorme aantallen nieuwe functies die we afgelopen tijd langs zagen komen.

Dat betekent dat we het komend jaar bijvoorbeeld nog niet het nieuwe Home-scherm voor iPhones iPad en CarPlay en een vernieuwde versie van de Foto's app zullen zien (die laatste zou in staat moeten zijn om aan te raden welke foto's we willen zien). Deze plannen zijn voor nu allemaal even de ijskast in.

Wat er wel gaat komen is bijvoorbeeld nog meer apps die naadloos samen kunnen werk...
12 februari 2018 - 15:25

Afgelopen donderdag werd bekend dat iBoot-code van iOS 9 op GitHub terecht was gekomen, kort daarna liet Apple weten dat dit lek nauwelijks effect zou hebben op de veiligheid, en al helemaal niet van iDevices waar iOS 10 of later op staat.

Inmiddels is het Motherboard gelukt om de origine van dit lek te achterhalen en op te tekenen hoe dit allemaal in zijn wer...
12 februari 2018 - 13:21

Vanaf vandaag is de HomePod te koop in de VA, het Verenigd Koninkrijk en Australië, maar deze nieuwe slimme speaker was al eerder te bestellen. De eerste mensen die dat gedaan hebben krijgen inmiddels hun HomePods binnen.

Er zijn mensen die daar foto's van online zetten, bijvoorbeeld deze gebruiker van Instagram uit Engeland. Anderen zetten korte filmpjes op Twitter, hieronder een voorbeeld van Ross Hill, uit Melbourne in Australië. Dat hij er duidelijk blij mee is kunnen we zien aan digitale slingers linksboven in beeld.

Ondertusse...
9 februari 2018 - 11:29

Apple maakt op de eigen site een aantal claims over de nieuwe HomePod. Onder andere dat het niet uitmaakt waar je zit, vanuit alle hoeken zou HomePod een constant geluid moeten geven.

Bij Fast Company namen ze deze bewering niet voor waar aan, maar maten ze samen met NTi Audio uit Liechtenstein, een bedrijf gespecialiseerd in het maken van maatapparatuur voor audio, de prestaties van de HomePod op verschillende plekken en hoogtes en vanuit verschillende hoeken. Daarbij werd white noise op de HomePod afgespeeld, dat is ge...
14 februari 2018 - 15:49

Pong is waarschijnlijk één van de bekendste computer-games van het eerste uur. Het is een soort simpele vorm van squash, waarbij de 'bal' heen en weer wordt gekaatst, terwijl de zijwanden dus ook meedoen, en je moet zorgen dat die niet de wand aan jouw kant raakt.

Deze game bestaat nog steeds, en lijkt nog altijd populair. Deze game is dan ook zowel te vinden in de iOS App Store als in de Mac App Store. De versie voor iOS kost € 2,29, die voor de Mac is gratis, beiden hebben in-app aankopen. Mocht je Pong nog...
12 februari 2018 - 14:35

Met de HomePod heeft Apple weer een compleet nieuw device op de markt gezet, en dus volgt er natuurlijk weer, zoals altijd, het moment dat de mensen van iFixit dat nieuwe device helemaal uit elkaar halen.

Het hele proces is stap voor stap te volgen op deze pagina van iFixit zelf, maar in de video hieronder kan je het hele proces met het bijbehorende commentaar bekijken en beluisteren. De eindconclusie is een boeiende, want er zijn dingen die wat iFixit betreft zowel in het voordeel als in het nadeel van de HomePod werken.


Z...
13 februari 2018 - 14:40

Apple heeft twee kanalen op YouTube, het 'gewone' Apple-kanaal en het Apple Support-kanaal. Natuurlijk kan je op het Support-kanaal terecht voor video's die uitleggen hoe dingen werken, maar Apple brengt dat soort video's soms ook als commercials uit.

Daardoor zijn er op beide kanalen video's te vinden die uitleggen hoe dingen werken. Daarnaast vinden we op het 'gewone' Apple-kanaal ook commercials waarin niks uitgelegd wordt, en de video's die ook tijdens keynotes te zien zijn. In die laatste categorie vallen bijvoorbeeld de video's met een voice-over van...
13 februari 2018 - 10:12

Misschien heb je er allang wat over opgevangen in het nieuws, of misschien is het helemaal nieuw voor je, maar PSD2 komt er aan, en dat is voor iedereen in Nederland met een bankrekening belangrijk nieuws.

Het PSD in PSD2 staat voor Payment Service Directive, dat is min of meer de juridische basis voor het girale betalingsverkeer. Het belangrijkste wat er gaat veranderen is dat bedrijven uitgaven van ons, de consumenten, niet alleen kunnen inzien, maar ook voor ons betalingen kunnen uitvoeren. Let op, dat mag alleen nadat ze toestemming daarvoor hebben gekregen, verderop in dit artikel meer daarover.

[url=https://betanews.com/wp-content/uploads/2016/08/Fi...
15 februari 2018 - 11:06

Als ze bij Apple vinden dat iets extra aandacht moet krijgen dan wordt daar een mini-site voor gemaakt: een pagina met erg veel informatie die aanvoelt als een op zich staande website.

Dat is precies wat Apple nu heeft gedaan voor Augmented Reality (AR), en op deze nieuwe pagina is niet alleen veel informatie te vinden over AR, maar geeft Apple ons ook links naar veel apps die al AR gebruiken, opgedeeld in verschillende categorieën. Hieronder een filmpje van die site waarin Sky Guide AR gebruikt wordt, die app is op dit moment al te vinden in de i...
15 februari 2018 - 10:04

Printers zijn voor de meesten van ons waarschijnlijk niet iets waar we vaak mee bezig zijn. We verwachten gewoon dat die hun werk doen. En als dat niet het geval is, dan zijn ze vooral een bron van irritatie.

We staan waarschijnlijk zelden of nooit stil bij hoe ontzettend vernuftig printers eigenlijk in elkaar steken, en hoe gecompliceerd de weg is die een stukje papier daarin aflegt. En dan hebben we het nog niet gehad over andere factoren, luchtvochtigheid kan bijvoorbeeld veel invloed hebben op hoe succesvol een stuk papier de reis door een printer heen aflegt, of juist niet.

[url=https://media.newyorker.com/photos/5a70b7db2311ff2087dfa6c6/master/w_3000,c_limit...
12 februari 2018 - 14:51

Als er in zo'n beetje alle reviews van de HomePod één ding duidelijk naar voren kwam, dan was dat hoe het geluid ervan erg veel reviewers duidelijk imponeerde.

Dat goede geluid kwam ook naar voren in dit artikel op de audiofielt community van Reddit, waar de HomePod uitgebreid en in detail werd getest vergeleken met de veel duurdere KEF X300A Digitale Hi-Fi monitoren (999 dollar). Dat trok duidelijk ook de aandacht van Phil Schiller, Apple'...
13 februari 2018 - 09:30

De trend bij desktops is al een tijd dat er steeds minder van verkocht worden, maar dat is bij laptops niet het geval. Daarvan werden er in heel 2017 in totaal 164,7 miljoen van verkocht, dat is een toename van 2,1 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

De groei in deze markt komt volgens onderzoeksbureau TrendForce vooral voor de rekening van twee bedrijven: HP en Apple. Apple had in 2016 bij laptops een marktaandeel van 8,3 procent, in 2017 groeide datzelfde marktaandeel naar 9,6 procent. TrendForce schat op basis van deze cijfers dat Apple het komende jaar dat marktaandeel nog verder u...
13 februari 2018 - 10:52

De afgelopen jaren heeft Apple grote stappen genomen op het gebied van audio, waarschijnlijk niet toevallig samenvallend met de overname van Beats Electronics. Het onderzoek en de ontwikkeling van alles op dit gebied gebeurt allemaal in het audio lab van Apple in Cupertino, en Jim Dalrymple van The Loop kreeg daar afgelopen week een rondleiding.

Het effect kunnen we allemaal horen in de recente devices van Apple. Van de iPad Pro modellen met vier speakers tot de iPhone X, en van het (naar verluid) erg goede geluid van de HomePod tot de indrukwekkende speakers in de recente MacBook Pro modellen.

<...
14 februari 2018 - 13:28

Gisteren kon je hier op MacFreak al lezen dat er een essentieel onderdeel van iOS gelekt leek te zijn. Inmiddels is zeker dat het inderdaad de boot-loader van iOS 9 was, en Apple heeft inmiddels op dit lek gereageerd.

Apple verzekert ons dat er sinds iOS 9 veel aan deze code veranderd is, volgens Apple zelf heeft op dit moment maar liefst 93 procent van de gebruikers iOS 10 (28 procent) of iOS 11 (65 procent) op hun iDevice staan. Dat zou automatisch betekenen dat het al minder interessant wordt om hacks op basis v...
9 februari 2018 - 11:57

Er zijn al meerdere documentaires in Apple Music verschenen over mensen die veel voor muziek hebben betekend. Maar Apple is duidelijk almaar bezig om een groot repertoire aan video-content op te bouwen. Daaraan wordt ook een serie over basketball ster Kevin Durant toegevoegd met de titel "Swagger".

Kevin Durant begon zijn carrière bij de Seattle SuperSonics (van 2007 tot 2008), speelde daarna bij Oklahoma City Thunder (van 2008 tot 2016) en sindsdien speelt hij bij de Golden State Warriors in Oakland, Californië. Hij won niet alleen een keer het kampioenschap van de NBA, hij heeft ook een hele erelijst op zijn naam staan, waaronder NBA Most Valuable Player Award, ...
14 februari 2018 - 15:06

Het eerste device dat Apple uitbracht sinds Tim Cook de CEO werd was de Apple Watch, en die lag in het begin dan ook onder een vergrootglas bij veel publicaties. Inmiddels horen we er veel minder over, mogelijk omdat het een groot succes is en dat verkoopt altijd minder goed dan een negatief verhaal.

Dat de Apple Watch een succes is kunnen we vooral zien aan de verkoopcijfers. Daarbij gaat het om schattingen, want Apple geeft geen exacte verkoopcijfers van dit device, ze willen de concurrentie geen extra data geven. De meest recente schattin...
14 februari 2018 - 13:03

Op Android devices is het al een tijdje mogelijk om je te abonneren op bepaalde publicaties. Maar omdat Apple en Facebook het hierover niet eens konden worden kwam dit tot nu toe in iOS niet van de grond.

Tot nu toe, want Recode meldt dat Facebook inmiddels een overeenkomst heeft gesloten met Apple voor dit soort abonnementen. Daardoor zou deze optie binnenkort ook in iOS beschikbaar moeten komen, en waarschijnlijk zal het niet erg lang meer duren voordat het zover is.

[url=https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/odLjaR80zN3aQHT6t-hC66Ka_ME=/0x0:3456x2304/920x613/fi...
13 februari 2018 - 14:08

Eén ding komt duidelijk naar voren uit de reviews van de HomePod, het is Apple gelukt om een speaker te maken die erg goed geluid produceert in een erg kleine behuizing. Maar er is ook een gebied waar Apple duidelijk grote stappen moet gaan maken: Siri.

Dat is extra belangrijk omdat de HomePod standaard altijd met Siri bediend wordt. Daarbij blijkt Apple technisch knappe staaltjes werk te hebben verricht, zo komt duidelijk uit de reviews naar voren dat Siri de enige is die reageert als je relatief zacht het commando geeft, ook als er tegelijkertijd muziek hard speelt. Iets waar alle concurrerende slimme speakers moeite mee hebben.

Maar alleen het oppikken van comma...
12 februari 2018 - 12:33

De HomePod is nog maar net uit in de VS, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Wij zullen hier nog even geduld moeten hebben, tot nu toe moeten we het doen met de aankondiging van Apple dat de HomePod "later deze lente" bij ons beschikbaar zal komen.

Maar ondertussen is Apple hard bezig met het uitleveren van deze nieuwe speaker, en dus moeten alle nieuwe gebruikers ervan ook zoveel mogelijk van informatie voorzien worden. Dat gebeurt onder andere via Apple's eigen support-kanaal op YouTube.

Op dat kanaal heeft Apple nu drie nieuwe video's gezet van ongeveer één minuut, waarin wordt uitgelegd hoe ...
12 februari 2018 - 14:12

iPhones worden niet alleen steeds betere camera's, dat geldt zo langzamerhand voor alle smartphones. Tenminste, zo lang je maar niet voor een heel erg goedkope android-phone kiest, want de kans dat er dan op de kwaliteit van de lens bespaard is wordt dan natuurlijk wel levensgroot.

Maar tegelijkertijd zijn de mogelijkheden nog relatief beperkt, simpelweg omdat er niet een erg groot zoombereik is. Verder dan enigszins groothoek en tele komen we nog niet met de meeste smartphones, als je een groter bereik wilt dan zal je een voorzetlens moeten gebruiken.Een goede optie daarvoor is ...
10 februari 2018 - 21:42

Amazon is zo'n grote speler in de retail dat alles wat dit bedrijf opzet bijna automatisch grote invloed kan hebben op andere spelers in een bepaalde bedrijfstak. Het lijkt er nu op dat dit gaat gebeuren voor de bezorging van pakketten in de VS, waar tot nu toe vooral UPS en FedEx de grote spelers zijn.

The Wall Street Journal bericht dat Amazon zijn eigen 'Shipping with Amazon' (SWA) service in de komende weken in Los Angeles zal gaan uitrollen. In de loop van dit jaar zullen daar meer steden bij gaan komen.

[url=http:...
9 februari 2018 - 14:46

Bij het uitkomen van de iPhone X was er kritiek dat de uitsparing (ook bekend als 'the notch') aan de bovenkant voor Apple niet acceptabel zou zijn. Apple had er lak aan, de vooruitgang wat betreft de veiligheid van Face ID ten opzichte van de voorganger Touch ID vonden ze in Cupertino duidelijk een stuk belangrijker.

En niet alleen in Cupertino, tijdens iedere week van het afgelopen kwartaal was de iPhone X de beste verkopende iPhone die Apple in het programma had, terwijl dat programma breder is dan ooit tevoren. Kennelijk hadden al die kopers ook geen probleem met die uitsparing, de kwaliteit van de iPhone X leek eerder de doorslag te geven.

Daarbij word...
9 februari 2018 - 13:49

Apple is overduidelijk bezig met het steeds verder uitbreiden van de videoplannen, waardoor Apple Music op termijn mogelijk ook een concurrent gaat worden voor andere aanbieders van streaming video, bijvoorbeeld Amazon, Hulu, Netflix, etc.

Daarbij zou Apple inmiddels ook de handtekening hebben gezet onder een overeenkomst om een serie rond recente immigranten in de VS te maken, de titel van die serie wordt Little America. De serie zal gebaseerd zijn op de gelijkname verhalen, die nu al te...
9 februari 2018 - 13:08

Jason Colon was naar muziek aan het luisteren in de LA Fitness club in St. Petersburg (Florida) toen er plotseling rook kwam uit zijn rechter AirPod. Hij had gelukkig de juiste reflex en haalde de AirPods meteen uit zijn oren.

Hij legde de AirPods naast zich neer en ging naar de dichtstbijzijnde balie om om hulp te vragen. Toen hij met die hulp terugkwam was de rechter AirPod opengebarsten ("popped open") de verschillende stukjes lagen verspreid over verschillende plekken op de machine waar hij de AirPods had neergelegd.Jason Colon [url=http://wfla.com/2018/02/08/tampa-man-says-...
9 februari 2018 - 11:14
Pages: 1 [2] 3 4 5 ... 110